Är det fler än jag som måste skriva listor om jag ska få något gjort om dagarna? Alltså, om det inte finns nedskrivet så finns det inte.

På jobbet måste jag alltid skriva listor på saker jag ska göra eller hämta om jag inte kan göra det direkt, för jag vet att inom en minut har jag blivit distraherad av något annat och tanken på det jag skulle göra är som bortblåst. Så jag måste skriva ner det – och det snabbt!

Idag är jag ledig, så då började jag skriva en lista redan igår på vad jag skulle göra på min lediga dag. Oftast blir det så mycket att jag kanske hinner en tredjedel av listan, men då ligger den kvar till andra dagar eller till nästa lediga dag när jag ska börja med en ny lista.

Jag skriver ner allt jag ska göra den dagen, dvs. ”gå ut med Grabben”, ”duscha”, ”hänga tvätt”, eftersom allt detta är sådant som tar energi. Och om dessa saker inte finns med på listan och jag är helt slut efter att ha gjort allt detta så har jag ändå inte bockat av en enda punkt. Så därför skriver jag in allt, så jag åtminstone kan känna lite välbehag över att jag gjort något under dagen.

Ibland kan jag också lägga till saker i efterhand på listan, oplanerade saker som tillkom under dagen men som ändå är genomförda, också för att känna mig duktig. Oj, jag fastnade visst i att sortera alla papper i ett skåp – skriver in det och bockar av det. 😂

Nu hade jag gjort ungefär en tredjedel av det som skulle göras idag, så nu unnade jag mig en liten vilopaus en stund. Då finns risken att inget mer blir gjort idag, men då får det vara så 🤷🏻‍♀️

Har du också listmani? Om inte, hur gör du för att minnas saker du ska göra?